Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Za jači imunitet majke i bebe

Gravidon A Jedini sadrži probiotik – Lactobacillus Rhamnosus HN001, koji ima višestruko korisno djelovanje na zdravlje mame i bebe

Poznato je kako je dobro izbalansirana crijevna flora ključ zdravlja koji sudjeluje u jačanju imuniteta. Također je utvrđeno kako se crijevna flora mijenja tijekom trudnoće. Crijevni mikrobiom žene u trećem tromjesečju trudnoće, nalikuje mikrobiomu pretile osobe i sličnog je djelovanja.

Buduća majka ima glavnu ulogu u razvitku zdrave crijevne flore svoje bebe, a time i njezinog imuniteta.

Kliničke studije su pokazale kako primjena Lactobacillus Rhamnosus HN001:

Regulira crijevnu resorpciju i smanjuje mogućnost pojave pretilosti
Smanjuje rizik od pojave gestacijskog dijabetesa kod trudnica
Smanjuje rizik od pojave postporođajne depresije
Smanjuje rizik od razvitka atopijskog dermatitisa kod novorođenčadi za 50%
Smanjuje broj novorođenih sa prekomjernom tjelesnom težinom
Smanjuje rizik od nastanka pretilosti u kasnijim razvojnim fazama djeteta

Zdrava mama Zdrava beba

Gestacijski dijabetes

S povišenjem razine specifičnih hormona, od prvog do trećeg tromjesečja trudnoće, mijenja se i crijevni mikrobiom. Ovakve promjene u sastavu mikrobioma, uzrokuju crijevne upale, promjenu u njihovoj propustljivosti te promjene u korištenju šećera i masti iz hrane uslijed čega dolazi do povećanja masnog tkiva i glukoze u krvi. Ukoliko stanice gušterače nisu u mogućnosti lučiti dovoljnu količinu inzulina, a kao odgovor na povišenje razine šećera u krvi, postupno može doći do razvitka gestacijskog dijabetesa koji se najčešće javlja između 24. i 28. tjedna trudnoće.

Veću sklonost ka razvoju gestacijskog dijabetesa imaju trudnice sa prekomjernom tjelesnom težinom, one koje u obitelji već imaju nekoga oboljelog od dijabetesa ili su u prethodnoj trudnoći rodile dijete sa preko 4kg tjelesne težine.

Primjena Lactobacillus Rhamnosusa HN001: regulira crijevnu resorpciju, povoljno utiče na metabolizam glukoze i smanjenje zapaljenja u crijevima, te na taj način redukuje sklonost ka razvoju gestacijskog dijabetesa i pojave pretilosti.

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis (ekcem) je jedno od najčešćih kožnih oboljenja kod djece. Obično se javlja između drugog i šestog mjeseca života, a većina razvije bolest do pete godine života. Može bit stanje koje prati osobu tijekom cijelog života. Koža je crvena, suha, svrbi i ljušti se. Rjeđe se javlja kao vlaženje, krvarenje i stvaranje krastica. Ovi simptomi mogu biti prilično neugodni za djecu i izazivati zabrinutost kod roditelja.

Veću sklonost ka razvoju atopijskog dermatitisa imaju djeca čiji roditelji(majka ili otac) pate od alergija(dermatitis, alergijski rinitis, astma)

Primjena Lactobacillus Rhamnosusa HN001: pomaže uspostavljanju balansiranog imunološkog sustava i dovodi u ravnotežu stanični imunosni odgovor, te na taj način smanjuje mogućnost pojavljivanja atopijskog dermatitisa kod djece.

Postporođajna depresija

Mnoge nove mame suočavaju se s ‘pomiješanim’ osjećajima nakon poroda. Osjećaju se neraspoloženo, potišteno, razdražljive su, plačljive i zabrinute. Ovi osjećaji se do neke mjere smatraju normalnim i obično traju od nekoliko dana do dva tjedna. Ukoliko su simptomi intenzivni i traju dulje može se posumnjati na postporođajnu depresiju, stanje koje zahtjeva stručnu pomoć. Karakteriziraju je nesanica, promjene raspoloženja, promjene apetita, intenzivna tuga, smanjen interes, pa čak i razmišljanje o samoubojstvu.

Veću sklonost ka razvoju postporođajne depresije imaju žene koje su tijekom trudnoće bile depresivne ili uznemirene, imaju povijest depresivnih epizoda prije trudnoće, koje su nedavno doživjele značajan stres.

Studije su pokazale da su trudnice koje su uzimale Lactobacillus Rhamnosus HN001 bile značajno manje depresivne i nervozne u periodu poslije poroda.