Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Sačuvajte dobar imunitet u trudnoći

Home  /  Novosti   /  Sačuvajte dobar imunitet u trudnoći

Sačuvajte dobar imunitet u trudnoći

Zdrava i raznovrsna prehrana tijekom trudnoće, nužna je kako biste očuvali svoje zdravlje a plodu osigurali pravilan razvoj.

Za bolji imunitet tijekom vaše trudnoće, ginekolozi savjetuju određene nadomjeske i dodatke prehrani.

Budući tijekom trudnoće vaš organizam radi za dvoje. Kako biste bili sigurni da u svoj organizam unosite dovoljnu količinu vitamina i minerala, ginekolozi često savjetuju dodatni unus vitaminskih suplemenata.

Tijekom trudnoće, vaš organizam se priprema za rast i razvoj novog života unutar vas što često predstavlja stres za sam organizam te može uzrokovati pad imuniteta. Brigu o svom imunitetu i zdravlju vašeg djeteta nužno je povesti na vrijeme i prije nego se beba rodi.

Čak i ukoliko ste inače dobroga zdravlja, na početku vaše trudnoće obrambeni mehanizam organizma slabi i on postaje podložniji infekcijama. Smatra se kako postoje dva važna perioda unutar trudnoće tijekom kojih dolazi do naglog pada imuniteta. Veliki broj trudnica se prehladi između 6. i 8. tjedna trudnoće dok se između 20. i 28. tjedna često pojavljuje anemija što pak dovodi do pada imuniteta. Kako biste to izbjegli, u ovom periodu posebno je značajno u organizam unositi namirnice bogate vitaminima i željezom – svježa cikla, mrkva, jabuka, agrumi, lisnato zeleno povrće, riba, nemasno meso i hrana bogata probioticima.

Koji je značaj probiotika u očuvanju imuniteta?

U zadnje vrijeme se sve više ističe značaj primjene probiotika na zdravlje buduće mame i bebe. Probiotici reguliraju crijevnu floru koje je tijekom trudnoće izmijenjena, osiguravaju bolju resorpciju hranjivih tvari i pokretljivost crijeva te na taj način sprječavaju nastanak pretilosti za vrijeme i nakon trudnoće.

Dokazano je da primjena probiotika Lactobacillus Rhamnosus HN001 povoljno utječe na metabolizam šećera u krvi, smanjuje moguću pojavu upale crijeva i sklonost ka razvoju gestacijskog dijabetesa. Također je uočeno da su žene koje su tijekom trudnoće uzimale ovaj probiotik značajno rjeđe razvijale depresiju i neurozu u post porođajnom periodu.

Kod djece je također dokazano povoljno djelovanje L. Rhamnosusa. Kod djece čije su majke tijekom trudnoće uzimale probiotik, rizik od pojave alergija, prvenstveno atopijskog dermatitisa, smanjen je za pola. Ovo je posebno važno za djecu sa genetskim predispozicijama za razvoj alergija.

GravidonA

GravidonA je jedini suplement za trudnice koji u svom sastavu ima probiotik Lactobacillus Rhamnosus HN001 te kao takav ima višestruko korisno djelovanje na vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe. Smanjuje rizik od različitih komplikacija tijekom i nakon trudnoće. Osim toga, sadrži pažljivo odabrane vitamine kao i najnoviju generaciju folne kiseline (Quatrefolic) koji su važni za pravilan razvoj ploda. U sastavu GravidonaA je i đumbir koji umiruje želudac, smanjuje mučninu i ublažuje nagon za povraćanjem.

Uživajte u trudnoći i očuvajte vaše zdravlje i zdravlje vaše bebe!

Zdrava mama – zdrava beba

Izvor: trudnocaizdravlje.rs