Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Folna kiselina najnovije generacije

Home  /  Novosti   /  Folna kiselina najnovije generacije
folna kiselina u trudnoći

Folna kiselina najnovije generacije

Što je folna kiselina najnovije generacije Quatrefolic® i zašto je važna u trudnoći?

Quatrefolic® je oblik folne kiseline koji se obično naziva “5-MTHF”, što je kratica za 5-metiltetrahidrofolat. To je biološki aktivan oblik folne kiseline koji tijelo može iskoristiti odmah, bez potrebe za metaboličkom pretvorbom.

Quatrefolic® je novija generacija folne kiseline za koju se smatra da je tijelo lakše apsorbira i iskorištava u usporedbi s tradicionalnim dodacima folne kiseline. Neka istraživanja sugeriraju da bi Quatrefolic® mogao biti bolji u povećanju razine folata u krvi od tradicionalnih dodataka folne kiseline, što bi potencijalno moglo biti korisno za pojedince s određenim genetskim varijacijama.

Quatrefolic® je aktivni oblik folne kiseline – vitamin B9, koji ne zahtijeva dodatnu transformaciju u organizmu pomoću enzima, već ga organizam može odmah koristiti. Tako se osigurava viša koncentracija folata u krvi.

Zašto je uopće važna folna kiselina?

U trudnoći postoji povećana potreba za folnom kiselinom zbog ubrzanog rasta i umnožavanja stanica. Folna kiselina – Quatrefolic® je važna za brojne biokemijske reakcije u tijelu, uključujući metabolizam aminokiselina, diobu i rast stanica, razvoj tkiva majke tijekom trudnoće i formiranje posteljice. Osim toga, niska razina folata u trudnoći je jedan od čimbenika rizika za razvoj oštećenja neuralne cijevi kod fetusa, zbog čega je neophodno osigurati dovoljan unos folata u trudnoći. Preporučuje se doza od 400µg/na dan, najmanje jedan mjesec prije i bar još tri mjeseca poslije začeća. Gravidon A dodatak prehrani u trudnoći u sebi ima upravo tu preporučenu dozu Quatrefolic® folne kiseline.

Važno je napomenuti i kako je Quatrefolic® oblik folne kiseline koji je već u aktivnom obliku i stoga ga tijelo lakše apsorbira u usporedbi s tradicionalnim dodacima folne kiseline. To može dovesti do viših razina folne kiseline u tijelu i tako rezultirati poboljšanim zdravstvenim ishodima za trudnice. Svoju kutijicu naručite odmah na behappy.hr