Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Što je biotin i zašto ga je dobro piti u trudnoći?

Home  /  Novosti   /  Što je biotin i zašto ga je dobro piti u trudnoći?
biotin

Što je biotin i zašto ga je dobro piti u trudnoći?

Biotin, poznat i kao vitamin B8, je vitamin B koji je važan za mnoge tjelesne funkcije, a posebice za podršku rastu i razvoju fetusa i održavanju zdravlja majke. Neka istraživanja pokazuju da biotin također može igrati ulogu u poboljšanju osjetljivosti na inzulin, što može biti posebno važno tijekom trudnoće, kada su promjene u osjetljivosti na inzulin uobičajene. Biotin je važan i za održavanje zdrave kože, kose i noktiju, a neka istraživanja sugeriraju da bi mogao pozitivno utjecati na raspoloženje i pamćenje.

Trudnicama se preporučuje konzumacija biotina u sklopu uravnotežene prehrane ili putem dodataka prehrani kako bi osigurale dovoljan unos ove važne hranjive tvari.

Biotin i anemija

Anemija je stanje u kojem osoba ima nizak broj crvenih krvnih stanica ili smanjenu količinu hemoglobina, što može rezultirati umorom i slabošću. Najčešći uzrok anemije je nedostatak željeza, što se može nadomjestiti kvalitetnim dodacima prehrani.

U nekim slučajevima, nedostatak biotina može doprinijeti simptomima koji nalikuju anemiji, kao što su umor i slabost. Za održavanje dobrog zdravlja važno je unositi dovoljno biotina u sklopu uravnotežene prehrane ili putem dodataka prehrani, a preporučeni dnevni unos biotina za odrasle je 30-100 mikrograma dnevno. Posavjetujte se s liječnikom ako ste zabrinuti oko unosa biotina ili simptoma povezanih s anemijom. 100 mikrograma biotina pronaći ćete u dodatku prehrani napravljenom posebno za trudnice – Gravidonu A, a koji hvale najcjenjeniji ginekolozi.

Biotin i umor

Iako umor može biti simptom mnogih različitih stanja, a suplementacija biotinom ne mora nužno ublažiti umor u svim slučajevima, ako osjećate umor i trudni ste, najbolje je posavjetovati se s liječnikom kako biste utvrdili temeljni uzrok. U nekim slučajevima, nedostatak biotina može pridonijeti vašim simptomima, a vaš liječnik može preporučiti suplementaciju biotina kao dio sveobuhvatnog vođenja trudnoće.

Biotin može donekle ublažiti umor kod osoba koje imaju manjak biotina jer je upravo ovaj mineral uključen u nekoliko metaboličkih procesa, zbog čega njegov nedostatak može rezultirati simptomima kao što su umor, slabost i osip na koži.

Kako biotin utječe na nesanicu?

Nesanica je poremećaj spavanja koji karakteriziraju poteškoće s uspavljivanjem, održavanjem sna ili mirnim snom. Može biti uzrokovana nizom čimbenika uključujući stres, anksioznost, depresiju i razna medicinska stanja, a također se može pojaviti i tijekom trudnoće. Dok neke trudnice spavaju ‘kao bebe’, druge jedva mogu sklopiti oči i često trudnoću provode u polusnu. Nesanica tijekom trudnoće također može biti uzrokovana hormonalnim promjenama, fizičkom nelagodom i tjeskobom, a biotin u svemu tome može pomoći.

Svakako se konzultirajte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom o ovoj temi, a Gravidon A, dodatak prehrani kojeg mnogi smatraju najkompletnijim na tržištu kada su u pitanju trudnice, naručite odmah na >> behappy.hr