Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Magnezij u trudnoći: treba li ga uzimati i koji su njegovi benefiti?

Home  /  Novosti   /  Magnezij u trudnoći: treba li ga uzimati i koji su njegovi benefiti?
magnezij u trudnoći

Magnezij u trudnoći: treba li ga uzimati i koji su njegovi benefiti?

Što je zapravo magnezij i koji su benefiti njegova pijenja u trudnoći? Treba li magnezij u trudnoći uzimati u dodatku prehrani i zašto njegov nedostatak povećava rizik od visokog krvnog tlaka?

Magnezij je mineral koji igra ključnu ulogu u mnogim važnim funkcijama u tijelu. Nalazi se u svim stanicama tijela i neophodan je za normalno funkcioniranje mišića, srca, živčanog sustava, imunološkog sustava i koštanog tkiva.

Magnezij je važan za stvaranje proteina, proizvodnju energije, regulaciju razine šećera u krvi i održavanje zdravog krvnog tlaka. Također pomaže u apsorpciji drugih minerala kao što su kalcij i kalij, te sudjeluje u procesima stvaranja DNA.

Nedostatak magnezija može dovesti do brojnih zdravstvenih problema kao što su grčevi u mišićima, slabost, umor, smanjena funkcija imunološkog sustava, depresija, tjeskoba, teže regeneracije kože i smanjene gustoće kostiju, dok njegov nedostatak u trudnoći povećava rizik od visokog krvnog tlaka.

Magnezij je važan mineral u trudnoći i igra ključnu ulogu u zdravlju majke i bebe. Njegov nedostatak može uzrokovati probleme tijekom trudnoće, poput grčeva u mišićima, preranog poroda, preeklampsije i drugih komplikacija. Visoki krvni tlak u trudnoći naziva se preeklampsija i ozbiljno je stanje koje može ugroziti zdravlje majke i djeteta. Nedostatak magnezija može doprinijeti razvoju preeklampsije jer ovaj mineral ima ulogu i u regulaciji krvnog tlaka, opuštanju krvnih žila i održavanju normalnog srčanog ritma. Ako majka nema dovoljno magnezija, to može dovesti do povećanja krvnog tlaka i stresa za srce.

Ako ste trudni ili planirate trudnoći, svakako vam preporučujemo da osigurate adekvatan unos magnezija kroz zdravu i uravnoteženu prehranu, te redovito jedete

  • orašaste plodove
  • sjemenke
  • zeleno lisnato povrće
  • cjelovite žitarice
  • mliječne proizvode
  • i ribu

U većini slučajeva, dodaci magnezija u specijaliziranom dodatku prehrane za trudnice Gravidon A bit će vam vrlo korisni, a po pitanju manjka određenog vitamina ili minerala uvijek razgovarajte sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Gravidon A Pakovanje Senka

Svoj Gravidon A, dodatak prehrani kojeg mnogi smatraju najkompletnijim na tržištu kada su u pitanju trudnice, naručite odmah na >> behappy.hr