Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Dojenje i imunitet – kako dojenjem prenosimo svoj imunitet na bebu

Home  /  Novosti   /  Dojenje i imunitet – kako dojenjem prenosimo svoj imunitet na bebu
dojenje i imunitet

Dojenje i imunitet – kako dojenjem prenosimo svoj imunitet na bebu

Dojenje i imunitet čvrsto su povezani. Dojenje je puno više od samo unošenja hrane putem majčinog mlijeka. Tijekom dojenja uspostavlja se čvrsta veza između majke i bebe i na jedinstven način se zadovoljava bebina potreba za ljubavlju, toplinom i sigurnosti. No, ono najvažnije – dojenjem prenosite svoj imunitet na bebu, zbog čega je vrlo važno da koristite najkompletnije dodatke prehrani i tijekom dojenja

Od davnina je poznato kako se upravo dojenjem osigurava pasivna zaštita bebe na određene bolesti, koje je majka već preboljela. Ako svoju bebu dojite tijekom više mjeseci ili možda godine dana, vi nastavljate s prijenosom antitijela putem svog mlijeka do djeteta, što doprinosi razvoju bebinog imuniteta i zdravom odrastanju.

Važnost Lactobacillus Rhamnosus HN001 probiotika

Nakon što je napravljena analiza uzoraka majčinog mlijeka tjedan dana nakon porođaja, pokazalo se kako u mlijeku tih majki postoji veće prisustvo IgA antitijela, važnih za razvoj imuniteta beba. Razlog? Majke koje su imale više IgA antitijela u svome mlijeku, svakodnevno su uzimale Lactobacillus Rhamnosus HN001 probiotik, u odnosu na one majke koje ga nisu koristile. Lactobacillus Rhamnosus probiotik iz tog je razloga stavljen u inovativni dodatak prehrani za trudnice Gravidon A, koji se savjetuje uzimati prije trudnoće, tijekom trudnoće i tijekom dojenja.

Kako zapravo dojenjem prenosimo svoj imunitet na bebu

Dojenjem majke prenose antitijela i druge imunološke faktore svoje krvi u mlijeko, što pomaže u izgradnji imuniteta novorođenčeta. Antitijela su proteini koji se proizvode u krvi kako bi se borili protiv infekcija, a kad majka doji, neka od tih antitijela prelaze u mlijeko i prenose se na dijete.

Dojenje pruža bebi i druge vrste imunoloških stanica, poput bijelih krvnih stanica i citokina, koji pomažu u jačanju imunološkog sustava djeteta i štite ga od bolesti. Majčino mlijeko također sadrži probiotike i druge hranjive tvari koje pomažu u jačanju crijevne flore i poboljšanju probave djeteta, zbog čega su dojenje i imunitet još više povezani.

Imunitet novorođenčeta postupno se razvija i majčino mlijeko ne može mu osigurati potpunu zaštitu od svih infekcija. Međutim, dojenje se smatra najprirodnijim načinom prehrane za novorođenčad i preporučuje se dojenje najmanje šest mjeseci kako bi se osigurao optimalan razvoj vaše bebe.

Ako majka ne može dojiti, postoje i druge opcije, kao što su zamjenske formule koje sadrže slične hranjive sastojke kao majčino mlijeko i koje se mogu koristiti za hranjenje djeteta.

Gravidon A Pakovanje Senka

Svoj Gravidon A, dodatak prehrani kojeg stručnjaci smatraju najkompletnijim na tržištu kada su u pitanju trudnice, naručite odmah na >> behappy.hr